Logo

ЗДРАВ ДУХ В ЗДРАВО ТЯЛО: ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ НИ УЧИХА ЗА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Loading

Открит урок на тема „Човешкото тяло“ се състоя в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ с учениците ни от  III б, с класен ръководител г-жа Флоринда Радева. Целият клас прекрачи за първи път прага на висшето заведение по покана на Катедра „Рехабилитационна и морска медицина“ към Факултета по Обществено здраве и здравни грижи.

Ръководителят на катедрата доц. д-р Варвара Панчева и доц. д-р Соня Ненчева обърнаха най-голямо внимание на опорно-двигателния апарат, тъй като в тази възраст най-често започват гръбначни изкривявания при децата.

Учениците разбраха какво означава лоша стойка и как може да се коригира. За финал беше демонстриран рехабилитационен комплекс за профилактика деформациите на гръбначния стълб и гръдния кош.

Третокласниците бяха посрещнати от Декана на Медицинския факултет проф. д-р Христо Бозов, който ги разведе в съвременната база на университета. В открития урок се включи и ръководителят на Катедра „Здравни грижи“ доц. д-р Галина Терзиева.
Пожелаваме си още много такива емоционални и впечатляващи срещи.

https://bnr.bg/burgas/post/101784135

https://www.faragency.bg/news/16771443183383/tretoklasnitsi-uchiha-za-choveshkoto-tyalo-v-universitet-prof-d-r-asen-zlatarov

https://www.gramofona.com/burgas-obshtestvo/tretoklasnici-uchiha-za-choveshkoto-tyalo-v-universitet-prof-d-r-asen-zlatarov