Logo

16 НОЕМВРИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

Loading

На 16 ноември всяка година се отбелязва Международния ден на толерантността – традиция, която води началото си още от 1996 г. и е утвърдена на Общо събрание на ООН с приемане на Декларация за принципите на толерантността.

ОУ „Васил Априлов“ отбеляза Международния ден на толерантността с различни инициативи. Учениците от Ученическия съвет представиха на своите съученици презентация по темата. Обсъдиха основните принципи на толерантността и правилата за толерантно общуване. Председателите в начален етап прочетоха пред класовете си Приказка за разнообразието, чиято поука гласи, че вкусовете и желанията на всеки човек са различни и всеки има право да харесва различни неща. Другите трябва да уважават това негово право, независимо дали на тях това им харесва или не. Третокласниците направиха стена с „Нашите стъпки към толерантността“, а учениците в групите по ЦОУД изработиха картички и писаха позитивни послания.

Тези дейности създадоха приятелска и позитивна атмосфера в училище. Всички се обединиха около призива „ДА БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ И ЗАЕДНО ДА СЪТВОРИМ ЕДИН ПО-ДОБЪР И УСМИХНАТ СВЯТ!“