Logo

ЖАКЛИН КОСТАДИНОВА С ПЪРВО МЯСТО И ГОЛЯМАТА НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ КОНКУРС

Loading

Единадесето издание на Национален младежки конкурс “Петнадесет лалета” се проведе в град Хисаря от 28 април до 1 май. В конкурса взеха участие над 300 изпълнители, представители на 52 музикални школи от 19 области в страната. Участниците бяха оценявани от жури от доказани професионалисти в областта на поп, рок и джаз музиката.
Нашата седмокласничка, Жаклин Костадинова,  участва в направление “15 лалета” и по регламент изпълни две песни – една на  български и една на чужд език. Първият й избор беше песента “Вървят ли двама” на незабравимата Мария Нейкова от филма “Козият рог”, а втората – кавър на хита “Ain’t No Way” на великата Арета Франклин.
С чувствените си изпълнения Жаки спечели първо място в своята възрастова група. След приключване на конкурсната част, журито с председател Мими Иванова, номинира по четирима изпълнители от двете състезателни направления за галаконцерта “Битката на гласовете”, който се проведе на 01.05.2023. Жаклин беше сред номинираните и завоюва голямата награда в IV възрастова група от конкурса.
Вокален педагог на талантливата Жаклин е Мариета Секлемова – помощник-диригент и репетитор в Детски хор “Милка Стоева” към МКЦ – Бургас.
Поздравления Жаклин!
Пожелаваме още много вдъховение, творчески успехи и заслужени награди!