Logo

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ “ВАСИЛ АПРИЛОВ” УЧАСТВАХА В ИНТЕГРИРАН ЧАС ПО РОДОЛЮБИЕ

Loading

    АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА –   148 години безсмъртие   

На този ден преди 148 години Апостола на свободата е обесен в покрайнините на София. На 18 февруари 1873 г., след като преди това е бил арестуван при „Къкринското ханче”. Васил Иванов Кунчев полага началото на своето безсмъртие.

Днес ученици, учители и директори от цяла България проведоха онлайн събитие, с което  отбелязваме нашето признание и преклонение пред живота и делото на Апостола. Събитието се проведе чрез програмата ZOOM, в рамките на 40 минути. По инициатива на Желко Насев, учител към столичното 55 СУ „Петко Каравелов“ и водещ на събитието беше дадена възможност на ученици да изкажат своята любов и признателност към нашият герой.

Участници в интегрирания Час по родолюбие бяха ученици от ОУ „Васил Априлов“ – Бургас. Елица Апостолова и Йоана Георгиева от VI клас рецитираха стихотворения за Левски, а Симона Георгиева изпълни песента „Кажи ми, горо“, под ръководството на Жасмина Дерменджиева. По време на урока бяха представени рисунки на Апостола от ученици, възпитаници на Анна Михайлова.

Като част от организационният комитет на събитието, Олимпийското дружество на учителите по физическо възпитание и спорт застава зад своите думи, че днес истинските наследници носещи Апостолската вяра, сила, любов са именно учителите разпространяващи сред децата мисията, която Васил Левски ни завеща!

Част от официалните гости на събитието бяха проф. Лозан Митев, проф. Цветков, доц. К. Найденова и гл. ас. Е. Витанова от Национална спортна академия „Васил Левски“ /София/, доц. Д.Томова от Югозападен университет „Неофит  Рилски“ /Благоевград/, г-жа С.Игнатова, директор на 191 ОУ „Отец Паисий“.

„Ето близо е вече времето да докажем на душманите, че българинът не ще бъде вече роб, а свободен. И който от тях не признае нашите закони и не заживее с нас по същите граждански правила, той в един миг с всичко ще стане на прах и пепел.“   Васил Левски