Logo

СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО 18 – 24.11.2019г. ОТКРИТ УРОК ПО ПРОГРАМИРАНЕ И РОБОТИКА В БУРГАСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ

Loading

        Целта на Световната седмица по предприемачество е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развиват чрез иновации и въображение. Те вземат участие в дейности и събития, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, като генерират нестандартни идеи и търсят нови пътища за развитие.

         Учениците от 5 в клас от ОУ „Васил Априлов“ – Бургас посетиха  Бургаски свободен университет в деня на отворените врати 20.11.2019 г. и участваха в представяне на Академия за таланти по програмиране и роботика от доц. д-р Димитър Минчев. По време на открития урок децата работиха в екипи като сглобяваха роботи и създаваха програма за придвижването им, откриваха предизвикателствата пред развитието на изкуствения интелект. Най-голяма радост предизвикаха комплектите LEGO MINDSTORM NXT2 с които учениците сглобиха своите първи CASTOR BOT роботи. На финала най-добрите отбори се състезаваха в управлението им. Учениците се запознаха с възможности за обучение и работа като програмист в България и страни от Европейския съюз.

         ОУ „Васил Априлов“ е партньорско училище на „Джуниър Ачийвмънт България“ и провежда различни инициативи в рамките на Световната седмица на предприемачеството, които имат за цел да покажат на обществото как младите хора придобиват финансова грамотност и развиват предприемачески умения. Основен елемент от философията на събитията е предоставянето на познания за реалния свят на бизнеса и икономиката чрез влизането на представители на бизнеса и институциите в класната стая.