Logo

СТОТИЦИ ДЕТСКИ УСМИВКИ НА СПОРТЕН ПРАЗНИК В БУРГАС

Loading

На 14 май се проведе заключителният етап на кампанията „Спорт за всяко бургаско дете“. 500 ученици от 7 училища се включиха с желание и ентусиазъм в празника. Така Община Бургас се присъедини към националните инициативи на министъра на младежта и спорта Весела Лечева за отбелязването Деня на българския спорт. 

Гости на събитието бяха зам.-министърът на спорта Петър Георгиев, областният управител проф. Мария Нейкова, кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, общински съветници и спортни деятели.

Третокласниците от ОУ „Васил Априлов“ показаха умения в бойните спортове, футбол, баскетбол, плуване, карате, джиу-джицу, акробатика и художествена гимнастика в Спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“. Запознаха се с техниката на изпълнение на сложни комбинации от упражнения и преминаха различни изпитания.

Популярните личности, посветени на каузата по време на кампанията бяха Валерия Дочева – треньор по художествена гимнастика, световният шампион по плуване Цанко Цанков и фитнес инструктора Кирил Танев, както и треньорите на клубовете партньори. Урокът, който получиха учениците от тях е, че спортът е здраве, дисциплина, постоянство и желание за победа – качества, необходими на всеки успешен човек! 

Организаторите осигуриха много награди – купи, грамоти, футболни топки и тениски с логото на програмата и тениски от кампанията на Министерството на младежта и спорта с лого „Добрият пример: #спортувам“.