Logo

СТОТИЦИ ДЕТСКИ УСМИВКИ НА СПОРТЕН ПРАЗНИК В БУРГАС

Loading

На 11 май се проведе заключителният етап на програмата „Спорт за всяко бургаско дете“. 400 ученици от 20 училища се включиха с желание и ентусиазъм в празника. През изминалата учебна година лектори посетиха 31 училища в Община Бургас и тренираха с близо 2000 деца.
Третокласниците от ОУ „Васил Априлов“ участваха в обща тренировка по табата, зумба и аеробика на Спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“. Запознаха се с техниката на изпълнение на сложни комбинации от упражнения, преминаха различни изпитания и предизвикателства.
Популярните личности, посветени на каузата по време на кампанията бяха Валерия Дочева – треньор по художествена гимнастика, световният шампион по плуване Цанко Цанков, фитнес инструкторите Кирил Танев, Петър Петров и треньорите на клубовете партньори. Урокът, който получиха учениците от тях е, че спортът е здраве, дисциплина, постоянство и желание за победа – качества, необходими на всеки успешен човек.
За разлика от традиционните тренировки, този път менторите проведоха беседи, на които споделиха с учениците интересни факти за здравословното хранене, активния начин на живот, отговориха на многобройните им въпроси и раздадоха автографи. Организаторите осигуриха много награди – купи, грамоти, футболни топки.
Благодарим на всички, които бяха част от тази инициатива – ментори, учители, спортни клубове и партньори и най-вече на децата, че показаха какво е завидна енергия и спортуваха с желание!