Logo

СТАРТИРА КАМПАНИЯ НА МОН и БЧК “ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА”

Loading

УВАЖАЕМА РОДИТЕЛИ,

В училище постъпи писмо от акад. Николай Денков – министър на образованието и науката относно организирането на благотворителна инициатива на МОН и БЧК  „Деца помагат на деца“ за събиране и изпращане на хуманитарна помощ за децата от българските неделни училища в Украйна.

В писмото се казва следното: „В Украйна функционират 63 български неделни училища с изучаване на български език, история, и география на България, култура и фолклор към 24 организации на българи в Украйна.  Те са разположени предимно в южната част на страната в Одеска и Запорожка област. Представителите на организациите на българи в Украйна, към които функционират българските неделни училище, част от българската национална грижа, в Киевска, Лвовска, Одеска, Николаевска и Запорожка област, се обърнаха към нас за помощ, като са представили списъци с храни, хигиенни материали и продукти от първа необходимост.

В духа на европейската солидарност и на общите ни исторически корени със страдащите ни сънародници стартира кампанията на МОН и БЧК “Деца помагат на деца”. Колкото и малко да е дарението, то може да помогне на дете от българско училище в Украйна.“

Даренията ще се събират всеки работен ден от 17 до 23 март в сградата на училището. Моля, при желание от Ваша страна да се включите в кампанията да се свържете с класния ръководител.

Списък за хуманитарна помощ за Украйна, обобщен от подадена информация от организации на българи в Украйна, към които функционират български неделни училища в Киевска, Лвовска, Одеска, Николаевска и Запорожка области

Списък на организации на българи в Украйна за хуманитарна помощ