Logo

СПОРТЪТ ЗА ЕДИН МИРЕН СВЯТ! МЕЖДУНАРОДЕН ОЛИМПИЙСКИ ДЕН

Loading

Бургас посрещна Международния олимпийски ден – 23 юни с интересна програма и многобройни спортни събития. 

Официалното откриване започна с изслушване на олимпийския химн. Олимпийският огън беше запален на Плувен комплекс „Флора“ и продължи с факелно шествие в Морската градина. Силни бяха емоциите на учениците от ОУ „Васил Априлов“ Бургас, които предаваха щафетата с огъня и обещаха да го пазят чист и неопетнен. Най-развълнувани се оказаха малките плувци, които участваха в оспорвана надпревара по сините коридори.

Отличия получиха децата, изпратили свои творби за Художествения конкурс „Добродетелите в спорта“ и най-активните в Програмата за олимпийско образование. Конкурсът бе проведен в три направления: изобразително изкуство, филмово изкуство и литературна творба. Тази година взеха участие 290 деца от цяла България! Деца, които заговориха за добродетелите и ценностите, които ни носи спорта и движението. Деца, които нарисуваха, описаха и разказаха истории от спорта по един вълнуващ и неповторим начин. Посланията за мир, солидарност и разбирателства докосват сърцата.

Денят завърши с демонстрационна волейболна среща на представителния отбор на училището.

Участниците в събитието получиха награди – тениски с олимпийските символи, осигурени от Българския олимпийски комитет и сертификати, подписани от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и председателя на БОК Стефка Костадинова. Международният олимпийски ден дава други измерения на спорта и възпитава спортна култура и благороден дух в младото поколение.

 

ПО-БЪРЗО, ПО-ВИСОКО, ПО-СИЛНО – ЗАЕДНО!