Logo

СПОРТ ЗА ВСЯКО БУРГАСКО ДЕТЕ

Loading

На 10 март в двора на СУ “Кирил и Методий” наши ученици присъстваха на официалното откриване на кампанията „Спорт за всяко бургаско дете“. Нейни инициатори са ресторант  “Utopia Garden” и ресторанти “GOTi Family & Kitchen”. Добрата им идея се ползва с подкрепата на Община Бургас и РУО Бургас. Ден без таблети и телефони. Игри, емоции и вълнения, здраве и спортсменство.

Целта на инициативата е чрез лекторите Валерия Дочева, Цанко Цанков и Кирил Танев повече бургаски деца да се увлекат по спорта и да водят активен начин на живот. В рамките на два месеца кампанията стартира с третокласниците в 7 бургаски училища. ОУ „Васил Априлов“ участва с два отбора, които спечелиха грамоти, награди и автографи от вдъхновителите на програмата. Звездите демонстрираха своите умения, а след това с игри  успяха да запленят децата за спортния празник. Вдигане на щанга, суха тренировка по бътерфлай и как се правят упражнения с топка или обръч  показаха треньорите на малките ученици.

„Спорт за всяко бургаско дете“ е подкрепена и от няколко бургаски спортни клуба, които ще предоставят безплатни тренировки. Инициаторите споделиха, че идеята е млади, известни и успели спортисти да са пример за подражание.