Logo

СПОРТ ЗА ВСЯКО БУРГАСКО ДЕТЕ: ТРЕНИРОВКИ С ВАЛЕРИЯ ДОЧЕВА ОТ „ФЕРМАТА“

Loading

На гости в ОУ „Васил Априлов“ беше един от вдъхновителите  за активен начин на живот по Проект „Спорт за всяко бургаско дете“ Валерия Дочева. Третокласниците имаха удоволствието да участват в тренировки с двукратния финалист в телевизионния риалити формат „Фермата“ и треньор по художествена гимнастика.

Два месеца в Часът за спортни дейности под формата на игри и състезания малките участници развиваха различни двигателни качества, изграждаха спортна култура и екипност в отбора. Лекциите с Валерия Дочева бяха истинско преживяване – разказ за трудолюбието, здравословния начин на живот и борба с отрицателните явления в спорта. Учениците се заредиха с енергия и мотивация да продължат да работят усилено за постигане на своите фитнес цели.

Финалната тренировка, проведена в седмицата на патронния празник на училището, беше фокусирана върху кардио и силови упражнения, които да помогнат на децата да подобрят физическата си форма и да укрепят мускулите. Как да съчетаем изкуството и спорта? Под звуците на любима музика започна загрявката и продължи с настроение към следващите упражнения. Валерия даваше инструкции за правилното изпълнение и насърчаваше усилията на участниците да не се предават. Учениците не само се забавляваха и изживяха емоционални мигове, но тренираха своето тяло и ум чрез физическа активност, социално сближаване и ритъма на музиката. Много автографи, снимки и послания ще останат за спомен от срещите.

Благодарим на Валерия за ентусиазма, слънчевото настроение и позитивната енергия!