Logo

СПОРТ ЗА ВСЯКО БУРГАСКО ДЕТЕ: ФИТНЕС ТРЕНИРОВКА С КИРИЛ ТАНЕВ

Loading

През учебната 2023-2024 г. продължава участието на третокласници от ОУ „Васил Априлов“ в Проект „Спорт за всяко бургаско дете“. Второто издание ще обхване 2000 ученици от всички 31 училища в Община Бургас. Децата ще се възползват от знанията на треньори и ментори и ще участват в тренировки, които ще им помогнат да обикнат спорта и да обръщат повече внимание на двигателната си култура.

На гости в часовете по Физическо възпитание и спорт беше един от вдъхновителите за активен начин на живот Кирил Танев. Той е сертифициран фитнес инструктор от Национална спортна академия „Васил Левски“ и Българска федерация по културизъм и фитнес. От 15 години специализира в диетичното и спортно хранене, тренировки и суплементация.

Учениците с ентусиазъм изпълниха фитнес тренировка, която включваше динамична загрявка, кръгова тренировка с 8 бази, в които се редуваха упражнения за бързина, сила, отскокливост и екипност в отбора. Те се предизвикаха със забавни движения с топки, прескоци и планк. Накрая завършиха с разтягане, дишане и успокояване на сърдечно-съдовата и дихателната система. Почерпка с плодове и зеленчуци напомни за значението на храната, за да бъдем енергични, силни и здрави.

Кирил Танев направи кратко представяне за физическата подготовка, колко е важна както за професионалните спортисти, така и за всеки един човек. Добрата спортна форма освен за добро здраве ни помага в ежедневието и в учебния процес.

Благодарим на нашия лектор и фитнес инструктор Кирил Танев!