Logo

ШЕСТДЕСЕТ И ДВЕ ГОДИНИ ОУ “ВАСИЛ АПРИЛОВ” – БУРГАС

Loading

„62  години ние сме част от историята на българското образование. 62 години просветителска традиция. 62 години продължаваме делото на нашия патрон Васил Априлов“ – с тези думи г-жа Марияна Стефанова, директор на ОУ „Васил Априлов“ се обърна към всички ученици, преподаватели и родители.

В последната седмица на месец април, Априловци отпразнуваха патронния празник на своето любимо училище – Основно училище „Васил Априлов“.

Седмицата бе огласена от възгласите на състезателите и публиката в състезанието „Бързи, смели, сръчни Априловци“. Четвъртокласниците показаха бързина, сръчност и след оспорван финал първо място спечелиха отборът на IV г клас.

Голяма доза емоции донесе и организираната от Ученическия съвет викторина на тема: „Аз обичам България и моето училище!“. Участници бяха членовете на училищния съвет. Те демонстрираха знания за България, Васил Априлов и нашето училище. Победители в това състезание на знания станаха отборът на представителите от „А“ паралелки – II, III, IV.

С огромно желание четвъртокласниците се включиха в литературния конкурс „Моето училище“. По интересен и непринуден начин едни от тях описаха своето първо училище, други споделиха забавни моменти от училищния им живот, трети показаха своята обич към любимите учители.  

I място “Моето училище” – Калина Тодорова IV б клас

III място “Училище” – Кателина Банкова IV б клас

III място “Моето училище” – Габриела Зафирова IV б клас 

Учениците от III – VII клас, вложиха идеите си в създаването на мултимедийни проекти „Моят патрон“, свързани с живота и делото на Васил Априлов, които бяха представени в часа на класа.

Но може ли празник без концерт? Гостите и участниците в програмата, бяха развълнувани и изпълнени с оживление, и настроение. По традиция концертът започна с химна на училището, изпълнен от учениците от II в клас. Директорът на училището награди с грамоти участниците в конкурсите за най-добра презентация, за рисунка, за стихотворение. Програмата продължи с латино танц в изпълнение на  Максим Киряков и Габриела Михайлова от IV б клас; „Танцът на скелетите“ ни представи  Вероника Динчева от III б клас.  Първокласниците пък на висок глас заявиха, че вече могат да четат. Своите любими песни ни изпълниха талантливите Иванин Стоянов от I в клас, Жаклин Костадинова от V г клас,  Александра Георгиева от VI г клас и Александра Великова от III г клас. Второкласниците ни показаха тяхната Пайдушка игра,  а след това подканиха всички да танцуват ръченица. За здраве, за по – добри времена, за НАДЕЖДАТА всички се включихме в своеобразен флашмоб – “Jerusalema Dance Challenge”.

НЕЗАБРАВИМ РОЖДЕН ДЕН НА ОУ “ВАСИЛ АПРИЛОВ”