Logo

ШАМПИОНИ В ОБЩИНСКИ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ПО ФУТБОЛ

Loading

Невероятно представяне на отбора по футбол от ОУ „Васил Априлов“ – Бургас, който завоюва ПЪРВО МЯСТО и спечели купата в общинския етап от Ученическите игри на 09.11.2023 г.

Срещите между училищните отбори се проведоха на Спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“. Тази година взеха участие ученици от 5 до 12 клас в три възрастови групи. Състезанията събраха заедно спортисти и почитатели на атрактивния спорт.

На полуфинала отборът на ОУ „Васил Априлов“ се изправи срещу противниците от ОУ „Братя Миладинови“, а на финала с минимална голова разлика в двубоя с ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ достигна до шампионската купа. Младите надежди показаха дисциплина и добра спортна подготовка, спортсменски дух и стремеж към победа на футболния терен. За успеха на отбора допринесоха учителите по Физическо възпитание и спорт Димчо Кацаров и Георги Иванов.

Ученическите игри са част от Националния спортен календар на Министерство на образованието и науката и са основна форма на държавната политика за насърчаване на учащите към двигателна активност и занимания със спорт като средство за пълноценно прекарване на свободното време и превенция за здравето на подрастващите. Те способстват за откриването на млади спортни таланти и създават условия за развитие на индивидуалните спортни умения на учениците и тяхното усъвършенстване.

Поздравления за нашите шампиони, които показаха силата на отбора и мотивация за постигане на големи успехи в спорта!