Logo

С OZOBOT В ЧАС ПО МАТЕМАТИКА

Loading

На 14.11.2023г. учителите Д. Караиванова, Е. Василева, Р. Терзиева и Е. Драгиева стартираха работа по проект „Първокласно ++“ . В час по математика, третокласниците учиха и се забавляваха на тема: „С Ozobot разпознаваме видовете ъгли“.
Озобот е малък робот, предназначен за образователни цели. Той съчетава забавление и образование, предоставяйки на учениците възможност да научат основи на програмирането, математиката, логиката и проблемното мислене по интерактивен и игрови начин.
С Озобот, децата стъпват в света на кодирането чрез интуитивни и лесни за разбиране команди.
Третокласниците влязоха в ролята на програмисти, които с помощта на цветни кодове придвижиха Ozobot.  Той преминаваше по предварително зададен маршрут през видовете ъгли и изпълняваше различни команди според вида на ъгъла. Учениците показаха завидни умения за работа в екип и заложби за бъдещи програмисти.
Проектът „Първокласно  ++“ е насочен в посока на развитие на умения в учениците от 3 и 4 клас, в областта на по-високата дигитална компетентност и по-добрата екипна работа.
Роботите Ozobot са част от оборудването с учебни роботи, което всяко училище в община Бургас си осигури в рамките на проекта „Първокласно++“, по идея на кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов и се реализира под научното ръководство на проф. д-р. Р. Папанчева.