Logo

“РЕШАВАМЕ И УСПЯВАМЕ – ЗАЕДНО”

Loading

Какво е да се върнеш на училищния чин след 20 години, но не като родител, а да решаваш задачи по …….математика?
Това могат да кажат само родителите, които избраха в неделния ден да подкрепят своите деца и се включиха в приключението – състезание по математика „Решаваме и успяваме заедно“, организирано от екипа учители по математика в ОУ “Васил Априлов“ Бургас във връзка с честването на 65 години от създаването на училището. Верни на новаторския дух поставихме началото с първото по рода си състезание по математика с участие на родители. В началото всяко дете трябваше да покаже своите знания, а във втората част до всеки от тях застана родител. Те трябваше заедно с детето да решават задачите, подготвени от техните преподаватели.
Както споделиха повечето от родителите, емоцията е незабравима, а вълнението и притеснението – големи. Освен че трябваше да си припомнят формулите, те имаха и възможността заедно със своите деца да споделят и напрежението, което съпътства всеки изпит.
И въпреки трудностите, всички бяха въодушевени и ентусиазирани за следващи участия. Това ни дава надеждата, че това състезание може да стане традиционно в календара на нашето училище.
Сърдечни благодарности на всички деца и техните родители, които се включиха в състезанието и подкрепиха нашата идея.
Очакваме Ви на следващите издания на турнира!