Logo

ПЪТНИ ПОЛИЦАИ И ИНСПЕКТОР ХИТАМИ НА ГОСТИ В ОУ “ВАСИЛ АПРИЛОВ”

Loading

Пътни полицаи от ОДМВР Бургас и инспектор Хитами от SOS ПТП бяха на гости в ОУ “Васил Априлов”. Третокласниците получиха ценни съвети как да се движат правилно по уличното платно, какви правила да спазват при пресичане на светофар и пешеходна пътека. Особено внимание бе обърнато на тези, които обичат да карат колела и тротинетки. Те трябва да се движат само по обозначените за това велоалеи и когато пресичат на пътеки тип „зебра“, задължително да слизат от велосипеда или тротинетката, за да могат да се ползват с предимството, което им дава специално обозначеният участък на пътното платно.

Малките ученици с интерес разгледаха полицейския автомобил, който демонстрира своите сирена и светлинна сигнализация, камера за засичане на скоростта на движение. Пътен полицай от звеното „Сигма“ качи най-любопитните на своя мотор и също направи демонстрация. Накрая всички се снимаха с инспектор Хитами и гостите.

Събитието е част от програмата на Европейската седмица на мобилността“, която се провежда под егидата на община Бургас и с участието на Областен информационен център Бургас от 16 до 22 септември.