Logo

ОТЛИЧИЯ ЗА ИЗЯВЕНИТЕ НИ КОЛЕГИ

Loading

По традиция, в навечерието на 24 май, Община Бургас раздаде своите отличия на изявени професионалисти в областта на образованието.

На тържествена церемония, провела се в Конгресния център, кметът на Бургас Димитър Николов награди 83 детски и училищни преподаватели.

„Вие сте самочувствието и знанието на Бургас. Възвишена е мисията Ви да вдъхновявате и да възпитавате бургаските деца. С този жест ние показваме уважението си към вашия труд. Благодаря Ви за труда, усилията и за силната Ви мотивация. Бургас винаги е бил един от първите градове в страната по отношение на постигнатите успехи на нашите ученици на национални и международни състезания и олимпиади. Благодаря Ви! Честит празник, скъпи учители!“, сподели кметът Димитър Николов.

Щастливи сме, че сред наградените е и г-жа Станка Александрова – старши учител в начален етап на основното образование.

Г-жа Лиляна Иванова – началник на РУО Бургас поздрави присъстващите на тържественото събитие с думите „На този празник ни завладява прекрасна емоция, идваща от силата на поколенията преди нас, от силата на историята ни, от силата на рода ни. Бъдете здрави и дръзновени, имайте силата да посрещате предизвикателствата на новото време, защото от вас зависи какво бъдеще ще оставим на децата си.“ и връчи най-високото отличие, присъждано в образователната система. Горди сме, че сред наградените с почетното отличие „Неофит Рилски“ е г-н Димитър Попов – старши учител в прогимназиален етап и преподавател по физическо възпитание и спорт.

Пожелаваме им още много житейски и професионални успехи!