Logo

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

Loading

“Няма път, който да не започва от къщата, казват мъдреците.”

В ценностната система на българина семейството винаги е заемало главно място. Затова и празникът Въведение Богородично е на особена почит.

21 ноември е денят, който Църквата е приела и за Ден на християнското семейство. Семейното ходене на църква в този ден символизира влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на родителите за духовните им задължения към децата. Защото семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за Бога и Православието.

Четвъртокласниците от ОУ “Васил Априлов“ пресъздадоха атмосферата на миналите времена, и разказаха  за християнските добродетели, на които се е крепял българския род .Празник напомни на родители и учители, че трябва да възпитават децата в благочестие и вяра, в послушание към родителите си и чистота на нравите. С песни и драматизации от народни приказки и легенди, децата показаха почит към мъдростта на възрастните в семейството и уважение към изконните български добродетели. На тържеството присъстваха гости, родители,  колеги и ръководството на училището.

Честит празник мили семейства! Нека има любов и топлина под всеки покрив! Нека разбирателството и веселия смях огласят домовете ви и в тях царят хармония, споделени и щастливи дни!