Logo

НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА “РАЗКАЗВАЧЪТ НА ПРИКАЗКИ”

Loading

На 6 март  в училището ни гостуваха част от българските детски автори, участници в Националната инициатива за насърчаване на детското четене “Разказвачът на приказки”.

В първи клас проф.Христо Сантулов представи книгата „МишиМаши“. Във втори клас ни бе гост Тея Янева с книгата „Поляната на радостта“. Третокласниците се запознаха с Божидара и Йоанна Ангелови и тяхната книгата „Здравей, Книгария!“. А в четвърти и пети клас Николай Теллалов ни плени с „Да пробудиш драконче“.

Инициативата за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки” среща лично българските автори на детска и младежка литература с децата в училищата в страната през цялата учебна година. Тя се провежда в общински, държавни, частни училища, детски градини, читалища и библиотеки, а декември 2019 год. МОН официално я подкрепя. 

Интересните истории, важните послания и поуки на децата, са необходими за тяхното израстване като отговорни и интелигентни личности. Нека не забравяме: “Дете, което чете се превръща във възрастен, който мисли”.