Logo

МАТЕМАТИКА В ЧАС ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК С OZOBOT

Loading

На 21.12 в IVг клас, с ръководител г-жа Петрова, се проведе проектно-базирано обучение: „Математика в час по Английски език с Ozobot“.
Роботите Ozobot са част от оборудването. с което всяко училище в община Бургас сe осигури в рамките на проекта „Първокласно++“, по идея на кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов и се реализира под научното ръководство на проф. д-р. Р. Папанчева.
Децата показаха уменията си да извършват действията събиране, изваждане, деление и умножение  с многоцифрени числа в интерактивни  задачи и игри, използвайки писмено и говоримо английски език. 
Използването на този тип метод превръща урока в игра, помага на децата да избягат от скучната рутина, вдъхновява ги  за нови възможности, разгръщайки тяхната креативност и участвайки активно в учебния процес, чрез проекти, пресъздаващи знанията им в технологичния свят.
Чрез използването на роботите в час по английски се дава поле за изява на децата, което стимулира техните умения за решаване на проблеми, креативно и логическо мислене, както и аналитичност. Превръщайки се в малки изследователи, търсещи отговорите в своя проект, те стават по-самостоятелни и по-уверени в себе си и знанията си. Часът премина под мотото на настъпващите Коледни празници, което повдигна настроението на четвъртокласниците и желанието им да превръщат ученето в игра и удоволствие.