Logo

Кметът Димитър Николов поздрави талантливата Жаклин Костадинова

Loading

Кметът Димитър Николов поздрави лично талантливата Жаклин Костадинова, която спечели трето място на ХХ-ят юбилеен международен детски музикален фестивал във Витебск 2022 в Беларус.

Отличничката от ОУ “Васил Априлов“ разказа за атмосферата на конкурса, който е част от фестивала “Славянски базар във Витебск”.

Конкурсът се е утвърдил през годините като един от най-престижните и значими конкурси в света, с хиляди зрители в залите и милиони пред екраните. Децата, с които се е състезавала Жаки са били 15 държави: Армения, Беларус, Египет, Естония, Израел, Италия, Казахстан, Канада, Мексико, Молдова, Русия, Узбекистан, Хърватия, Чехия. Тя е избрана да представи страната ни на тазгодишното издание на конкурса след предварителен кастинг, в който са участвали най-талантливите пеещи деца на България до 15 години възраст. Вокален педагог на Жаки е Мариета Секлемова.

Първата песен, с която Жаки разчувства беларуската публика беше изпълнението на нежната балада “Остани тази нощ”, кавър на прекрасната Мария Илиева, обявена единодушно от режисьори и публика за най-красивата песен на конкурса. Второто изпълнение беше безапелационното й изпълнение на световния хит “And I’m telling you I’m not going” от мюзикъла “Dream Girls”.

Кметът Николов пожела на талантливата бургаска изпълнителка още бъдещи успехи на най-престижните музикални сцени. На срещата присъства и зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ние, твоите преподаватели и съученици се гордеем с теб, Жаки! Бъди здрава и смело следвай мечтите си! Покажи красивия си глас и огромния си талант на още безброй музикални сцени!