Logo

ИЗЛОЖБА “НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО – АПРИЛОВЦИ ОТ 19 ВЕК”

Loading

“Нека това пътуване през историята ни вдъхнови да продължим да творим, да учим и да растем. Нека ни напомни, че независимо дали държим прашна книга или модерен смартфон, крайната цел остава същата – стремежът към знания, разбирането и мъдростта.”
С тези думи директорът на училището – г-жа Марияна Стефанова откри изложбата и заедно с първокласниците покани ученици, учители, родители и гости да се отправят на пътешествие “Назад във времето”. 
Изложба, вдъхновена от богатото ни образователно наследство – учебници, тетрадки и различни учебни пособия от минали десетилетия.
Специален гост бе историкът и приятел на училището – г-жа Юлия Пенева, която разказа на гостите за училищния живот в миналото.
Посетителите бяха впечатлени от разнообразието на старинните учебни материали, които бяха изложени във фоайето на училището. От стари тетрадки с кожени корици и ръчно писани упражнения, до прашни учебници със запазени страници от минали години,  представящи  историята на образованието в училището.
В сърцето на изложбата стоеше историческото значение на образованието и начинът, по който учебните материали са се променяли и развивали с времето. Посетителите имаха възможност да сравняват старите учебни материали с тези от настоящето, като отбелязваха как се е променил учебният процес и как технологията е променила начина, по който се учим.
Събитието беше още едно напомняне за важността на запазването на културното наследство и общата история на образованието.То ни напомни, че историята на образованието е част от нашата история като личности и като общество, и заслужава да бъде запазена и отбелязана.