Logo

ИЗКУСТВО И МАТЕМАТИКА – В КРАСОТАТА ИМА ЛОГИКА

Loading

Бинарен урок по математика и изобразително изкуство на тема :”Апликация с геометрични фигури” се проведе днес в първи клас с участието на децата от ДГ “Х. Кр. Андерсен”, които ще са първокласници тази есен. За повечето ученици математиката е скучна наука – “само някакви числа и действия между тях”. Оказва се обаче, че като всяка наука, и тази има своята красота. Учениците показаха знания за геометричните фигури и умения за работа в екип.
Децата от предучилищната група участваха в урока при изработването на апликации по зададени модели в екипната работа. В интегративната връзка – математика и изобразително изкуство бъдещите първокласници видяха красотата на математиката. В края на часа всички екипи представиха своите продукти чрез изложба и обща снимка за спомен.
Посетителите в деня на Отворени врати видяха, че в целодневната организация на учебния ден децата имат възможност за различни занимания по интереси – спорт, наука и изкуство. Арт ателие бе организирано с ученици от първи клас, които твориха с вдъхновение.