Logo

ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗЛОЖБА „ДОБРОДЕТЕЛИТЕ В СПОРТА“, ПОСВЕТЕНА НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В ПАРИЖ 2024

Loading

Учениците от ОУ „Васил Априлов“, с преподавател по Изобразително изкуство Анна Михайлова, участваха в Художествен конкурс „Добродетелите в спорта“ в годината на Олимпийските игри Париж 2024. Техни рисунки бяха представени в традиционна изложба в Международния олимпийски ден. Всички участници бяха отличени с награди и  грамоти.
Тази инициатива е заложена в основните принципи на функциониране на Национална Олимпийска академия на България и е завещана от г-жа Надежда Лекарска като едно от най-съществените нейни послания към бъдещите поколения спортисти. Художественият конкурс има за цел да развива талантите на децата чрез хуманните принципи на Олимпизма. В основата на олимпийската идея е хармоничното развитие на личността – единство на спорт, култура, музика, изобразително изкуство и литература.
Учениците работят по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“. Творческите дейности, които се реализират по програмата, допринасят за стимулиране на уменията и повишаване мотивацията за развиване на личното творчество.
Поздравления за нашите художници!