Logo

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА СПОРТА И ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ “Be Active”

Loading

През месец септември учениците от ОУ „Васил Априлов“ се включиха в една от най-масовите инициативи в Европа, в която децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот. Тази година темата на кампанията е “Активни пространства” и как дворът на училището, може да подтикне децата към повече физическа активност. Училищата бяха поканени да преосмислят училищната база като инструмент за мотивация на децата да се движат повече чрез различни асфалтни игри, артистични и креативни намеси и доза изобретателност. С помощта на тебешири, малко боя или други методи училищните стълби и плочките в двора се преобразиха в активна атракция в ежедневието на детето.

Денят беше посветен на популяризирането на физическото възпитание, качеството на живот и ценностите, които възпитава спорта. Чрез забавни спортни образователни игри учениците научиха полезни факти за плодовете и зеленчуците, балансираното хранене, за събирането и рециклирането на отпадъци.

Да направим двора по-активен, по-цветен и по-весел – това е посланието на нашите деца!

 

КАКВО Е ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ?

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за “принадлежност към училището” за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.