2013/2014 Дейности

30 юни 2014
Посещение на исторически забележителности в България и Марония, Гърция от колектива на ОУ “Васил Априлов” – Бургас.Провеждане на заседание на Педагогическия съвет за отчитане на Образователно-възпитателния процес през Учебната 2013/2014 година.
16 юни 2014
Тържествено закриване на Учебната 2013/2014 година Връчване на Грамоти на учениците – ОТЛИЧНИЦИ, предаване на знамето, грамоти за учителите – номинирани от седмокласниците. Музикална програма, подготвена от Вокална група “Чародейци”. Приветствени слова от Марияна Стефанова – Директор и учители.
 
09 май 2014
Ден на Европа в ОУ “Васил Априлов” – Бургас със съдействието на Община – Бургас и учениците от вторите класове.
 
30 април 2014
Посещение на учениците от II б клас и II д клас в Пожарната – Бургас във връзка с обучението по Гражданска защита.
 
15 март 2014
Национално състезание Spelling Bee – Училищен кръг. Участниците в него са класиране след тест, в които участваха ученици от  IV, V, VI VII клас. Класирана за Областен кръг – Божидара Бакалова ит VII г клас.
 
14 март 2014
Участие на отбор от училището ни в Национална викторина по безопасност на движението по пътищата – Общински кръг. Грамота за отлично представяне и един Златен медал – Първо място в индивидуалното класиране.
 
5 март 2014
ПУБЛИЧЕН ОТЧЕТ на БЮДЖЕТ 2013 и представяне на Проект за БЮДЖЕТ 2014. Присъстват учители, родители, служители и представител на Община Бургас.
 
26 февруари 2014
Общинско състезание “АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ” – за ученици от II клас. ВТОРО МЯСТО за нашият отбор “Априловци” – Честито!
21 февруари 2014
 “Вълшебната флейта” – една постановка, посетена от нашите деца –  с много емоции и усмивки.
 
20 февруари 2014
Открит урок пред родителите по Роден край “100 дни на обучение на първокласника в училище” – презентация, интересни дидактически задачи и трайни знания по предмета.
19 февруари 2014

В час по Човекът и природата в III д клас – Класен ръководител – Людмила Боянова – работа по метода

“Един компютър – много мишки”

18 февруари 2014
Проект на вторите класове с гост Педагогическия съветник и родители на тема “Малките читатели”. Състезание между учениците от II б клас и II в клас “Интересният свят на Астрид Лингрен” – табла, презентации, изразително четене, драматизации. Награди и заслужена почерпка.
17 февруари 2014
Участие на ученици от I г клас в 23-ти Международен конкурс за рисунка “Да спасим планетата” – Швейцария. Да им пожелаем успех!
 
11 февруари 2014
Национално състезание по правопис на Английски език – координатор – Цветанка Томова – Старши учител и преподавател по Английски език. Всички участници получават Сертификати  от училищен кръг. До Национално ниво са допуснати есетата на Мария Славова и Кристияна Долапчиева.Мария е НАЦИОНАЛЕН ПОБЕДИТЕЛ!
 Тържествено връчване на Сертификатите
 
7 – 8 февруари 2014
Участие на Анна Ендарова – Главен учител и преподавател по Английски език в Семинар на координаторите на състезанието Spelling Bee 2014, организиран от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” в град Стара загора.
Гост – лектор е Г-н Даниел Перез, обучител на учители по Английски език към Държавния департамент на САЩ.
 
26 – 31 януари 2014
Бяло горско училище – II а клас, II б клас и IV а клас – Вонеща вода
 Незабравимо преживяване – учебна дейност сред природата, екскурзии до Трявна, Велико Търново с посещения на исторически обекти. Походи, спортни игри, карнавал, изненади, подаръци, грамоти, книжка за спомен.
21 януари 2014
БАБИНДЕН – една българска традиция възродена и от най – добрите баби – преподаватели в училище – млади и квалифицирани!
18 декември 2013
Благотворителен концерт за лечението на Анна – Мария от VII а клас Държавна опера – Бургас
КОЛЕДНО ВЪЛШЕБСТВО ЗА АННА-МАРИЯ
 
17 декември 2013
 Празник на цифрите в I г клас – Класен ръководител Радка Ангелова – празник за децата от класа и техните родители.
14 декември 2013
Театрално студио “АПРИЛОВЦИ”, с ръководител Иванка Янкова – Старши учител и преподавател по История и цивилизация,  ПРЕДСТАВЯ  постановката “КОНКУРС В ГОРАТА”.
14 декември 2013
ДЕН НА НАУКАТА
Състезание по Природни науки и екология “ЗАЩО? ЗАЩО?”
Откриване на състезанието със спортни танци “Четири сезона” от нашите ученици Поля – V б клас и Тошко – IV а клас.
 
Модно ревю на дрехи, направени от отпадъчни материали  и призив за чиста планета от учениците от IV а клас с Класен ръководител Д-р Радка Стаматова
 
Прогимназиален етап – представят много интересни експерименти, които могат да бъдат направени и в домашни условия. Идеята, да се стимулира усвояването на ключови компетентности по Природни науки, се реализира от учениците с оригинално мислене, авторски предложения, решаване на проблеми в непозната ситуация. Ръководители – Даниела Пайташева – Старши учител и преподавател по Химия и опазване на околната среда и Биология и здравно образование и Веселина Кръстева – Старши учител и преподавател по Физика и астрономия – извели отборът на училището на първо място в Международния фестивал “Море от наука” – Бургас.
 
6 декември 2013
ДЕН НА ГРАД БУРГАС
 Поздрав за децата от IV група на ЦДГ “Слънце” – Бургас – бъдещи първокласници – от учениците от I г клас.
6 декември 2013
Традиционна Никулденска благотворителна изложба. Средствата събрани от ученици, учители, родители и гости са внесени по Банковата сметка за лечението на Анна – Мария от VII а клас.
21-22 ноември 2013
Екскурзия с учебна цел за учениците от трети клас до град Стара Загора и Шипка
21 ноември 2013
Екскурзия с учебна цел за първокласниците от 1 а, в, г и д  клас, класните ръководители, възпитателите от целодневното обучение и родители – до Кошарица и Козичино.