Logo

ДЕН НА УСМИВКАТА И ДОБРАТА ПОСТЪПКА

Loading

“ДОБРОТАТА –  тази скромна думa, съдържа неизмерима сила, богатство и красота. Доброто е умението  да съпреживявашда закриляш, и да помагаш. Доброто е да обичаш и да прощаваш, да се възхищаваш и да облагородяваш.
УСМИВКАТА е най-доброто лекарство против тъга и тревога. Усмивката не струва нищо, но ни дава много. Тя е твоят ключ към доброто настроение всеки ден. Tрае само миг, но споменът за нея остава завинаги.”, с тези думи започна мероприятието на децата от групите за целодневната организация на учебния ден в Основно училище „Васил Априлов“, отбелязващи акцент от  Седмицата на здравето, която се провежда от 16 до 20 октомври 2023 г, инициирана от  Община Бургас, а именно „Денят на усмивката и добрата постъпка.

 С любими песни и стихове, децата подчертаха важността на позитивната комуникация, вдъхновението и доброто в човешките отношения. Потопиха се в атмосферата на този специален ден, празнуваха и научиха повече за смисъла на доброто!

Да се грижиш за някого без отплата и да направиш добро са умения и тези, които са ги усвоили са най-богатите хора в света! В двора на училището, ученици и ръководство, закачиха къщички за птици и си обещаха да се грижат зимата за тях! Защото знаят: усмихнато и добро дете, ще се превърне в усмихнат и добър възрастен! А ДОБРОТО ЩЕ СПАСИ СВЕТА!