Logo

ЧЕСТИТ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА УЧИТЕЛЯ!

Loading

На 5 октомври у нас и още в 100 страни по света се отбелязва Денят на учителя. Световният ден на учителя е определен от ЮНЕСКО през 1994 г., когато се навърши 40-ата годишнина от приемането на препоръките за статута на учителите от ЮНЕСКО и Международната организация на труда. В България денят се отбелязва от 2006 година, когато е обявен с решение на правителството.
Да споделят с нас празничния ден бяха поканени учители-пенсионери, отдали сърцата и душите си за учениците на ОУ „Васил Априлов“. Г-жа Руска Йолдова, г-жа Радостинка Маринова и г-жа Димитринка Кръстева се потопиха отново в наситената с емоции училищна атмосфера като гости в учебните часове по Математика и Български език и литература на г-жа Флоринда Радева и г-жа Светла Филипова. Учениците научиха интересни и любопитни факти от историята на училището и  образованието в Бургас.

 „Бъдете силни и не спирайте да се възвисявате над всекидневното и преходното, към духовно ценното и истински човешкото! Да си пожелаем да бъдем здрави, горди с професията си, вдъхновени и вдъхновяващи! Образованието е най-ценното богатство, а добрият учител се помни цял живот! Честит международен ден на учителя!“ с тези думи г-жа Стефанова се обърна към всички преподаватели по случай празника.