Logo

ЧЕСТИТ 24 МАЙ – ДЕН НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ, НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА КНИЖОВНОСТ!

Loading

Скъпи ученици,

Уважаеми колеги,

Уважаеми родители,

 


Честит 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Нека неугасващият творчески дух и желание за знание ни водят напред към нови успехи!

Нека да продължим да предаваме на идните поколения българското слово, вярата и науката!

24-ти май е не само паметна дата в българската история, но и празник, в който всички ние, под звуците на „Върви народе възродени“ се прекланяме пред силата и славата на българското слово. През многовековната история на нашата държава училището винаги е било символ и стожер на националната ни идентичност, гаранция за успеха и бъдещето на България.

Уважаеми колеги,

Днес всички заслужавате дълбока почит за огромните усилия и обич, които раздавате, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора. Продължавайте всеотдайно, с достойнство и последователност, да водите учениците в света на познанието. Нека успехите на нашите ученици Ви носят лично удовлетворение и радост! Пожелавам Ви все така неуморно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език!

Скъпи ученици,

На този единствен по рода си български празник, Ви пожелавам да успеете да видите през Вашите очи доброто, красивото и възвишеното, да оцените важните уроци, които получавате в училище, за да можете да ги предадете на следващите поколения. Бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля, бъдете уверени и носете самочувствието на достойни личности и граждани на България!

Честит празник!

 

МАРИЯНА СТЕФАНОВА

ДИРЕКТОР