Logo

АПРИЛОВЦИ СЕ ВПУСКАТ ВЪВ ВЪЛШЕБСТВОТО ДА СЪЗДАДАТ САМИ КНИГА

Loading

За първи път в град Бургас стартира Проект „Клас по книгоправене“, в който четвъртокласниците на ОУ “Васил Априлов” посрещнаха водещата на работилниците по проекта – Адрияна Панева. Организатор на проекта е  Сдружение „АС – Лаборатория за културни инициативи” с финансовата подкрепа на Община Бургас.  

Проект “Клас по книгоправене” е пътешествие за деца в света на създаването на една книга. Продължителността на курса е 3 учебни часа в училище. Част от екипа са и редактор,  илюстратор на детки книги, дизайнер на печатни издания, които с познанията си ще допринесат за точното представяне на света на книгоиздаването  и следване на точните процеси по издаването  и популяризирането на една книга. До сега проектът е успешно реализиран в няколко столични училища.

В часовете (работилницитe) от книгоправене децата ще:
– създават уникални истории и ще разширват хоризонтите на своето въображение
– се научат на стойността на екипната работа и споделянето на идеи 
– редактират историите си
– бъдат артисти, като създадат собствени илюстрации и корицата на книгата
– работят заедно за избора на най-подходящо заглавие за тяхната обща книга

В края на проекта четвъртокласниците ще получат хартиени копия на книгата, събрала историите на целия клас. Завършената книга е спомен от тяхното съвместно творческо пътешествие и ще бъде тяхно вдъхновение да развиват литературните и артистични си умения.
Екипът ще изготви сайт и страници в социалните мрежи, където информацията за проекта ще бъде лесно достъпна.