Logo

АПРИЛОВЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В „ДЕНЯТ НА ЧЕТЕНЕТО“

Loading

Денят на четенето е инициатива, която превръща четенето в централен фокус и вдъхновение за хиляди хора по света. Този ден, обикновено се провежда чрез различни събития и активности и има за цел да насърчи обичта към книгите и да подпомогне развитието на четящата култура.

На 17 ноември, учениците от третите класове се включиха в инициативата с изработване на Лапбук “Моята любима книга” и четене на приказки с поука. Децата откриха ценни поуки от прочетените приказки, чиито смисъл е много по-дълбок , отколкото изглежда на пръв поглед.

Учителите от ГЦОУД организираха беседа и дадоха възможност на всеки ученик да изяви своите интереси, чрез прочит на любима литература. Децата четоха басни, от които  извличаха поука.

Второкласниците участваха в  Маратонско четене на приказки по роли за най-малките.
С огромен ентусиазъм, четвъртокласници представиха своите проекти, вдъхновени от часовете по български език и литература  и изобразително изкуство “Легендите в българския фолклор”,  “Открий и илюстрирай легенда” .

Националната инициатива е организирана от Фондация Четене под надслов ,,Четем, ограмотяваме се и успяваме “, която отбелязва първия у нас Ден на четенето.