Logo

63 ГОДИНИ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ “ВАСИЛ АПРИЛОВ” – БУРГАС

Loading

Под наслов „Тук децата правят чудеса“, днес на 63-та годишнина от създаването на нашето училище, възпитаниците на ОУ „Васил Априлов“ пяха, танцуваха, рецитираха стихове, демонстрираха своите спортни умения.

 „Училище „Васил Априлов“ е бургаска емблема и гордост, защото именно тук се срещат елитното и модерното образование… Споделям радостта от празника и Ви желая здраве и успехи по пътя на творчеството и знанието! Честит празник!“ с тези думи се обърна към всички присъстващи на празника проф. д-р Севдалина Турманова – председател на Общински съвет – Бургас.

В тържественото си слово, директорът на училището госпожа Марияна Стефанова поздрави учениците и учителите с думите:  „Днес, когато нашето училище празнува, сърцата ни се изпълват с гордост, че сме част от неговата история. Да си учител и ученик в такова училище е чест и призвание… Честит празник, скъпи колеги! Честит празник, мили ученици! Дерзайте и бъдете горди, че сте част от голямото семейство на Априловците!“

Бяха връчени и награди на всички ученици, завоювали призови места в училищните конкурси по случай празника на училището и отлично представилите се в областни и национални кръгове на олимпиади и национални състезания.

Празникът завърши с голямо българско хоро,  на което учители, ученици и родители танцуваха заедно.