Logo

28 ФЕВРУАРИ – ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

Loading

Всяка година, в последната сряда на месец февруари, се отбелязва Световният ден за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“. На този ден всички съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция. Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоза и насилието в училище.

И тази година на 28 февруари учениците и учителите от ОУ „Васил Априлов“ подкрепиха  инициативата и казаха „НЕ на тормоза в училище!“. Всеки клас се включи с различни дейности. Изработени бяха кътове, постери, табла. Проведоха се беседи и се представиха презентации по темата. Членовете на Ученическия съвет бяха подготвили розови тениски-стикери с послания за доброта и толерантност и розови панделки, с които закичиха всички, съпричастни с проблема. В подкрепа на каузата много от учениците бяха облечени в розово и носеха розови балони.

С всички тези мероприятия в Деня на розовата фланелка ние изразихме още веднъж позицията си, че тормозът и насилието нямат място в нашето училище.