Logo

25 март – Международен ден на търпението

Loading

25 март е Международен ден на търпението. Търпението е едно от най-важните качества, които човек трябва да притежава. Търпението е признак на разумност, съпричастност и дълбоко осмисляне на живота. Търпението е път към успеха, към духовността и себепознанието. То е разглеждано като безценна човешка добродетел.

По този повод в ОУ „Васил Априлов“ се проведоха редица мероприятия, инициирани от учениците от Училищния ученически съвет. Под надслов „С търпение към победа“ в няколко поредни дни се проведоха  турнир по волейбол между учениците от 7 клас и щафетни игри между учениците от 4 клас. В начален етап председателите на класовете прочетоха Приказка за търпението на своите съученици, от която те разбраха, че с търпение се постига повече, отколкото с лошо отношение. А 3б клас направиха и Дърво на търпението, където всеки ученик от класа написа какво за него е търпение.

В прогимназиален етап в часа на класа бе представена презентация за Деня на търпението, с послание за доброта и толерантност в отношенията.

Целта на кампанията бе да се провокира вниманието на учениците към повече търпение в забързаното ни ежедневие, като противовес на агресията, към толерантни отношения и взаимно уважение.

Търпението е мъдрост. Мъдрост, която не всички притежават. Мъдрост, която винаги ни помага да вземаме правилни решения. Бъдете мъдри! Бъдете търпеливи!