Logo

25 МАРТ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО И БЛАГАТА ВЕСТ

Loading

25 март е Международен ден на търпението и благата вест. Търпението е едно от най-важните качества, които човек трябва да притежава. Търпението е признак на разумност, съпричастност и дълбоко осмисляне на живота. Търпението е път към успеха, към духовността и себепознанието. То е разглеждано като безценна човешка добродетел.

По този повод в ОУ „Васил Априлов“ се проведоха редица мероприятия, инициирани от учениците от Училищния ученически съвет. Председателите на класовете в прогимназиален етап, първия учебен час в рамките на пет минути, обясниха на своите съученици нуждата от отбелязването на този ден, какво е търпение и защо трябва да сме търпеливи. Те призоваха и учители, и ученици да бъдат търпеливи и толерантни в отношенията си с околните.

В начален етап бе представена презентация по темата, както и бе прочетена Приказка за търпението.

Учениците от Ученическия съвет раздадоха на учители и ученици ръчно изработени цветя от хартия, на които е написано послание: „Търпението е цвете. Подарете го на хората около вас!”.

Денят премина с топли и красиви послания, защото според народните вярвания всичко, което се прави на този ден – Благовещение, е в името на доброто и ще има благополучен край. 

Целта на кампанията бе да се провокира вниманието на учениците към повече търпение в забързаното ни ежедневие, като противовес на агресията, към толерантни отношения и взаимно уважение.

Търпението е мъдрост. Мъдрост, която винаги ни помага да вземаме правилни решения. Бъдете мъдри! Бъдете търпеливи!